tisdag 8 februari 2011

BESTLITE

Ni har väl inte missat att bloggen "House of Philia" har en tävling, med Länna möbler som tävlingssponsor, där man kan vinna en BL3 Bestlite golvlampa?

Bestlitelamporna, som designades av Robert Dudley Best på 30-talet, finns i många olika modeller. Här nedan kan ni se ett axplock av dem. De finns i färgerna svart, vitt och off-white.


(Orginalbilder lånade från Länna möbler)

Själv skulle jag gärna se både en BL3:a och en BL10:a här hemma i vardagsrummet och brevid mig här på arbetsbordet skulle en BL1:a lätt ljusa upp tillvaron :-)

I sovrummet skulle ett par BL7:or sitta fint som läslampor och uppe i allrummet kan jag tänka mig en BL3:a av 80-års jubileumsmodell. Ja, jag kan nog hitta (minst) en bra plats i varje rum här hemma för en Bestlite. Men det kanske skulle bli lite too-much? Eller? Gillar den stilrena designen starkt. Tycker att det är ganska så häftigt att något som designades på 30-talet kan kännas så mordernt och "nu".

Nej, tyvärr så hamnar den här lampan, (som så mycket annat fint i inredningsvärlden), i min kategori "ett-annat-liv-med-en-annan-plånbok", men drömma kan man ju alltid göra :-)

Och tävla :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar