fredag 28 januari 2011

Stolar

Våra köksstolar börjar ge upp. Johan får skruva åt skruvarna titt som tätt för att stolarna inte skall "gunga". Med en 5-åring och en 7-åring i huset som båda har myror i brallorna är det kanske inte så konstigt :-) Så nu har vi/jag börjat spana efter några snygga stolar att ersätta de gamla med.

Vi provade Lilla Åland på EM Möbler för ett tag sedan och de var sååå mycket skönare än jag trott tidigare att de skulle vara. De var riktigt riktigt trevliga. Härlig tyngd i också.


(Lilla Åland, bild lånad från Länna möbler)

Sedan är det en annan skönhet som står på önskelistan. Eames Dining Chair DSW, med ben i valnöt och sits i vit glasfiber. Snygg, snygg, snygg... (och syns titt som tätt i olika inredningsrepotage och bloggar). Har tyvärr inte haft äran att prova den, så ni som provat eller rent av har en hemma, får gärna kommentera hur ni tycker den är. Skulle den palla för klängande 5- och 7-åringar? (Med tanke på priset vill man ju att den skall hålla ett tag ;-)

(Eames dining chair DSW, bild lånad Designersrevolt)

Ja och så är det den nya varianten på den amerikanska klassikern Navy Chair. En stol återvunnen av 111 coca cola flaskor - 111 Navy Chair. Finns i två olika gråa nyanser, vitt, rött, orange och grönt.

Jag suktar efter den vita, (eller kanske den mörkgrå?) Orginalet i handborstad aluminium är ju inte fel det heller, men då snackar vi en helt annan prisbild, huva...(hör till kategorin ett annat liv och en annan plånbok). (Om man spanar lite extra kan man se att de ibland har med "orginalet" i TV-serier typ CSI och Nikita).

Inte heller den här stolen har jag provat, så den som vet var man kan prova Navy Chair får gärna hojta till. (Har inga planer på att agera statist i TV...).
(111-Navy Chair, bilder lånade hos Länna möbler)

Vad tycker ni? Har ni några egna favoriter?

(Har inte tänkt byta ut vårt rektangulära stabila matbord i ek, så stolen får gärna passa till bordet också. Nuvarande vingelstolar ser ni här).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar