söndag 16 januari 2011

DIY - Sänggavel

Har äntligen blivit frisk från min ögoninflammation, så skönt att kunna se ordentligt igen. Har haft sådan abstinens från datorn och har en hel del att läsa ikapp på mina favoritbloggar. Dessutom känner jag att jag ligger efter en del här på vår blogg också. Får ta ikapp lite i taget.

Har fixats och trixats en hel del här hemma inför dagens husvisning. (Ja, eller snarare plockats, rensats och städats). Och så i fredags tog vi tag ett projekt som legat och mognat ett tag - vår sänggavel.

Tyget, skumgummit, vadden och knapparna var inhandlade i samband med gardintygsinköpet i höstas, men själva stommen har dröjt. Så för någon vecka sedan åkte J äntligen och köpte en MDF skiva (2400*1200*12 mm). Efter lite sågande, måttande och borrande fick jag ta över och klä den.Ja, och efter att jag sytt fast knapparna igenom hålen i MDFen,skumgummit, vadden och tygen, dragit åt så hårt jag kunde och sedan nitat fast tråden (mattvarp) och knutit en säkerhetsknut, så fick J montera bläck på väggen och en typ av krokar på baksidan av sänggaveln. Så här blev det i dagsljus: Med tanke på att det mesta i rummet är "hemmafixat" med ommålade sängskåp, loppisfynd och egensydda gardiner så tycker jag att vi fått det ganska så "lyxigt" ändå. De vackra gardintoffsarna som vi fick av min mamma i julklapp blev lite pricken över i. :-)

Imorgon blir det rapport om dagens husvisning och så skall jag skicka vidare en blog award....

2 kommentarer:

  1. Wow! Jättehärligt sovrum! Gaveln blev urfin.
    Kram Hanna

    SvaraRadera
  2. Riktigt nice! Lite hotellfeeling!
    Kram, Judita

    SvaraRadera