tisdag 19 oktober 2010

HTH-luckor i tvättstugan - rörigt värre

Igår stod detta paket lutat mot ytterdörren när jag kom hem. Yes, tänkte jag! Nu har äntligen luckorna till tvättstugan kommit.

När de första luckorna skulle monteras på underskåpen (till tork- och tvätt-maskinerna) visade det sig att vi fått två olika storlekar samt att den ena var matt och den andra blank. Inga problem sa vår kontakt på HTH i Jönköping, vi reklamerar dem och skickar nya. Detta var fyra veckor sedan. Ca två-tre veckor senare fick vi de nya fronterna och vår snickare var här och skulle montera dem en tidig fredags morgon. Men icke sa nicke....det var fel fronter ännu en gång. Denna gång var det infästningarna som var fel. De hade skickat fronter till "mellan-lådan" (till bänkskåp med tre lådor) trodde snickaren.

Aningen irriterade skickade vi ett nytt mail till vår kontakt på HTH och han ursäktade sig med att de tydligen ändrat på placeringen fronten på lådan nu under sommaren och därav felskicket från fabriken. Vi reklamerade ännu en gång och nu skulle rätt fronter skickas. Igår kom de. Tredje gången gillt brukar det ju heta, MEN, gissa vad? Tror ni att det var rätt fronter denna gång?

Nope, samma fel som förra gången. Våra lådor behöver bara 2 hål per sida och inte på någon av höjderna som är borrade på de vi fått hittills. (De första luckorna hade ju i och för sig rätt borrhål, men där var ju allt annat fel).

Behöver jag säga att vi skickat ännu ett mail till vår kontakt? Ni kan ju gissa er till vilken ton vi använder i det...ska bli MYCKET intressant att se hur de tänker lösa det här...att skicka samma typ av lådfront som vi beställde till köket och trodde att vi beställt till tvättstugan med (eftersom inget annat sagts) kunde ju vara en bra början...Ja och givetvis med rätt borrhål också.

Fortsättning följer...

1 kommentar:

  1. Åh så irriterande, lycka till - vad blir det fjärde, eller femte, gången gillt?

    SvaraRadera