måndag 30 augusti 2010

Carportbygget --- sluttampen

Ber om ursäkt för att det är lite snålt med inlägg just nu. Vi har fullt upp med att knyta ihop säcken kring carporten, förbereda flytten och så har vi börjat jobba fullt igen efter den sena semestern/inskolningen. Det är säkert många som känner igen sig. Hur skall man få dygnets 24 timmar att räcka till? Skulle gärna klona mig nu och några veckor framåt.

Johan har slitit hund och lagt klart taket på carporten. Det var lite knepigt att skruva fast de två nedersta och översta raderna (samt de 2 raderna på sidorna) då skruvarna inte riktigt passade i hålen på pannorna, men det löste han galant. Se så fint det blev :-)

(Ni får gärna blunda för röran i carporten på den nedre bilden, nu är "skräpet" bortforslat till Returpunkten)

Svärfar och Johan fick vindskiveplåtar, hängrännor och stuprör på plats i helgen så nu slipper man drabbas av Niagarafallet när man skall gå från carporten och in i förrådet. (Väldigt lägligt med tanke på det skyfall av regn blandat med hagel som vi hade här igår).

Även fönster och dörr har fått sig ett lyft med fina foder, men jag har tyvärr inte hunnit måla det sista lagret färg ännu, (skyller på det pi..iga vädret som varit senaste veckan). Även staketet har blivit uppiffat, med en överliggare och en strykning av fin gråbeige färg på panelen även på insidan. (Nu saknas bara en liten list under överliggaren, men den ligger på tork så snart kan vi avsluta även det kapitlet).

I fredags fick vi kallelsen till kontrollbesiktning den 7/9 och slutbesiktning den 17/9. Tyvärr har kontrollbesiktningsdatumet flyttats framåt en vecka. Anledning? Besiktningsmannen kunde inte den 10:e? Tur att vi inte bokat in flyttfirman ännu... Har som tur är blivit lovad tillgång till huset efter den 7:e så att jag kan komma igång med städningen.

Finns hur mycket som helst att skriva om, men nu måste jag jaga dammråttor här i huset, vi väntar besök av de nya ägarna på onsdag. (Städningen har varit lite eftersatt här hemma senaste tiden...)

1 kommentar:

  1. Åh, vad spännande. Så nära det är för er nu. Men himla trist att behöva flytta fram datumet en vecka. Vi har inte ens fått ett datum - det är bara sagt att huset ska vara klart v 39. Just nu känns det som om det är MYCKET kvar. Idag ska de ta sig an badrummen. LÄNGTAR!!!!!

    /Annika
    familjenmbyggernytt.blogspot.com

    SvaraRadera