lördag 14 augusti 2010

Carportbygget dag ?? & lite av huset invändigt

Har slutat räkna hur många byggdagar vi har på carporten. Det har varierat så i hur många timmar per dag vi jobbat, så det blir svårt att räkna ut någon totalsumma ändå. Har haft fullt upp i veckan med bygget, målning och inskolning av minstingen på nya dagiset, så bloggning har fått stå tillbaka.

Sammanfattning av veckan som gått. Målaren har målat klart alla tak och de väggar som skall målas inomhus. Ser super ut :-) En del finlir med/vid lister när trappan och murspisen kommit på plats är kvar, samt tapetsering av entréhall och sex accentväggar. Nu tar han en välförtjänt veckas semester.

Kakelsättarna har flytspacklat fall i badrum och duschrum. Skall troligtvis lägga klinkers i tvättstugan i nästa vecka.

Johan & svärfar har reglat, plastat, gipsat & isolerat taket i förrådet. Även OSBn samt nästan all vägg-gips är uppe. Färdigställs troligtvis imorgon.

Svärmor och mamma har agerat barnvakter så att jag har kunnat måla klart gavlarna på carporten. Har även oljat ändträ och grundmålat husets gavlar så förhoppningvis ska jag kunna måla övervåningens panel under morgondagen. Blir det fint väder imorgon em. så får jag förstärkning av min pappa, vi håller tummarna.

Idag har vi städat vid huset/carporten och kört "skräp" till returpunkten. När vi ändå hade släpkärra passade vi på att leverera golvet (tarkett salsa) vi haft liggande här hemma till huset. Det skall läggas i barnens rum och klädkammaren på ovanvåningen nu i veckan.

Lite bildbevis:
Fina takfönstret ovanför trappan
Allrummet med det spacklade och målade ryggåstaket
Allrummet - Här skall gaveln tapetseras senare
Lastning av "skrot/skräp"
Målad gavel (och avsågade vindskivor)

Det börjar kännas i kroppen att man använder den på annat sätt än vad man är van vid. Lite rekreation på ett ställe som detta hade ju inte varit fel? En av mina kollegor säljer sitt sommarställe, men med täljstenskamin och både vedeldad bastu, badtunna & pizzaugn, är det ju lika mysigt på vintern som på sommaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar