onsdag 4 augusti 2010

Carportbygget dag 28 & 29 + Huset + Loppisfynd

Inte mycket panel kvar att sätta på denna gavel nu. Tyvärr ligger vi/jag efter med grundmålningen av panel, vädret har ju inte varit det bästa..., så idag tog det färdigmålade virket slut. Som tur är har det varit tämligen regnfritt idag, så en laddning med panel ligger nu på tork, (tack vare J & svärfar). Imorgon kan de färdigställa gaveln och jag kan köra första lagret med färg :-)
Målaren kom igång igår inomhus. Det är remsor och spackel så långt ögat kan se.

Förövrigt har jag, tillsammans med barnen och svärmor, spenderat dagen med att fynda på loppis. Hittade en hel del godbitar. Ett par barnspel (för en tia styck), några kurviga bordslampfötter, en stor 8-kantig spegel & tre stycken så gott som nya taklampor/plafonder i frostat glas från Belid. (Taklamporna kostade hela 60 kr styck... :-)). (Bilder på fynden kommer senare).

Tyvärr visade det sig att det är en lång repa i spegelglaset på spegeln. Visst den är ytlig och väldigt tunn, men med allt damm och annat mindre kul borta från glaset, så syns den ganska väl...Någon som har tips på vad man kan göra? Finns det lagningskitt? Har ett annat ärende jag måste ta med en glasmästare, så jag får väl kolla med dem annars om det går att laga eller om är helt kört och att man måste byta ut det fasade glaset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar