onsdag 21 juli 2010

Carportbygget dag 14 & 15

Igår konstaterade Johan & svärfar att bygget måste stagas upp ytterligare för att vi skall kunna färdigställa taket. Det fanns ett betydligt svaj sidledes i framkant av carporten, så igår spenderades det en hel del tid till att räkna på hur mycket ytterpanel som skall införskaffas samt var det är lämpligast att sätta snedsträvor.

Idag snickrades det bl a snedstag/strävor i framkant av carporten och kors i taket för att stabilisera bygget. Märktes en betydlig skillnad i svajet och det utan att panelen kommit på plats ännu. Det blev även en tur till det stora tyska byggvaruhuset där det införskaffades ~454 löpmeter bottenbräda till fasaden (21x70mm). Fasaden på carporten blir likadan som den på huset, omvänd lockläktspanel även kallad "funkis-panel".

Påbörjade grundmålningen av bottenbrädorna. Tyvärr hann den burk med färg jag tagit med (Teknos utegrund) ta slut, men det gjorde inte så mycket för det fanns inte så mycket plats kvar att lägga panelen på tork. Måste klura ut någon bra torkställning så att det kan bli lite mer löpande-bandet-stuk på målningen. Alla tips är välkomna...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar