måndag 19 juli 2010

Carportbygget dag 13

Idag blev det inte mycket byggt på carporten. Istället åkte Johan och svärfar (som ställde upp fast han har födelsedag idag, Grattis!) och fyllde på materialdepåerna. Vindskivor, nockbräda, panel till stolpar & tvärslag stod med på inköpslistan.

På eftermiddagen började vi grundmåla det virke som kommer vara synligt, ex. hammarband och stolpar. Men blää för vilken hemsk färg. Blandade den nyöppnade burken i säkert 10 min och ändå var den rinning och helt hopplöst "stänkig". Visst, det var inte vindstilla när jag började måla, men jag tror att jag själv blev nästan lika grundmålad som stolparna. Annars kan jag tycka att det är helt ok att måla, lite av meditation över det hela, men idag var det mest svordomar och kladd...Tur att vi skall grundmåla förrådspanelen liggande innan vi sätter upp den, underlättar ju lite åtminstone. Täckte bra verkade den göra i alla fall.

Det blev inga bilder idag...jag ville inte kladda ner vare sig kamera eller telefon...

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Tack för en inspirerande blogg!
  Vi är en familj från Malmö som funderar på att bygga Variant Elegans. Vi är i Norrköping nu på fredag och är nyfikna på att se ert hus live. Än har det inte byggts så många i Skåne. Hoppas att det är okej att köra förbi och vara lite nyfikna...

  SvaraRadera
 2. Hej, kul att ni hittat till vår blogg.

  Klart att ni skall passa på att komma förbi när ni ändå är i Norrköping. Vi kan väl stämma av via mail om det är så att någon av oss (Johan eller jag) kan vara där när ni kommer.

  Mig når ni på jennifer@ahlmark.com // Jennifer

  SvaraRadera