tisdag 8 juni 2010

Tapeter & färg beställd

Idag åkte beställningen av färg och tapeter på brevlådan. Då vi valt att köpa "färg & tapet paketet" via Eksjöhus så är det "Sävedalens färg & tapeter" som levererar dem till oss.

För att bestämma oss behövde vi titta lite närmare på ett par av alternativen ytterligare en gång. Så direkt efter vi hämtat barnen på skola/dagis tog vi en sista sväng förbi Colorama och fick förträfflig hjälp i butiken av en blivande granne. Ja, nu ändrade vi ju oss (igen) på kvällen, men nu känns det riktigt bra.

Entrén/hallen - Vit tapet med stjärnflockor från Eco, (Lotus 4446)
Kök/Matplats/trappvägg - Målas med en ljus beigegrå nyans (S 2005-Y20R)

Vardagsrum - Gavel och kortvägg målas med samma färg som i köket och långsidorna med vit (blandning av S 0502-Y & 0500)

Tvättstuga - Målas i samma vita som ovan

Arbetsrum - Målas i samma vita som ovan förutom på en av innerväggarna som istället tapetseras med en björktapet från Duro, (Essens Karelia 286-02)

Sovrum - Målas i samma vita som ovan förutom den södra ytterväggen som tapetseras med en metallictapet med vita praktmagnolior från Duro, (Atmosfär III 670-03). Här hade vi nästan bestämt oss för en brun/beige tapet med medaljong-blomster-mönster från Decor Maison (Modern Classics 2162), men den blir nog lite för "gammeldags" för att passa in i huset. Så nu blir det en favorit i repris istället.

Allrum - De höga väggar tapetseras med samma tapet som i entrén (Eco, Lotus 4446). Övriga väggar målas vita

Lilla hallen - Målas med samma färg som i köket

Sovrum 1 - Garderobsväggen tapetseras med vit fjärilstapet från Eco, (Artist 5631). Övriga väggar målas vita

Sovrum 2 - Garderobsväggen tapetseras med ljusblå tapet med stadsmotiv från Sandbergs, (Kaspar 522-166). Övriga väggar målas vita.

1 kommentar:

  1. Det kommer bli jättefint! vi har målat i stort sett hela huset med den vita från sävedalen och vi är supernöjda! kram

    www.hoswestbergs.blogg.se

    SvaraRadera