söndag 20 juni 2010

Entréplan - första lagret färg färdigt!

Ja, vädrets makter var på vår sida denna helg. I lördags lyckades vi undvika regnskurarna så att vi fick ca 1/4-del av all takfotspanel vitmålad. Barnen var med oss på plats och "hjälpte till" :-)

De är inte utrustade med så mycket tålamod de små liven och tyvärr inte deras mamma heller (= jag). Efter att ha blivit avbruten ca femtielva gånger och vit färg målad/"spilld" på ställen där vi absolut inte skulle ha vit färg, så fick de cykla och leka affär istället.

Nackdelarna med att inte bo i huset man målar är att det är aningen knepigt att sysselsätta barnen. I vanliga fall finns det ju alltid något inomhus att göra när de tröttnar på att vara ute, men det går ju inte när man inte har flyttat in ännu. Man får helt enkelt vara nöjd att man får något gjort, det är ju i alla fall bättre än inget :-)

Idag fick jag ett par timmar själv på förmiddagen att färdigställa den utvändiga målningen av entréplan. (Ja, det första lagret vill säga. Andra lagret tar vi/jag senare i sommar när panelen torkat lite mer). Den "moderna" panelen är mindre kul när det kommer till att måla ovanför fönster och dörrar kan jag säga. Vilket pill för att inte drälla ner plåtarna...

Glömde kameran på fm så hela familjen tog en sväng förbi på em för beskåda "underverket" ;-)

Här ligger våra lister och väntar (avundas INTE vår målare...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar