fredag 28 maj 2010

Möte med elektrikern

Ledsen för bloggtorkan. Det har varit fullt upp med jobb och annat i veckan. Fick till råga på allt någon magbacill i onsdagsnatt som gjorde att jag var helt utslagen igår. Idag är jag på benen igen och mår mycket bättre.

Idag stämde vi träff med elektrikern och gick igenom all el och hur vi vill ha nätverk draget i huset. På måndag skall vi få en offert på det som ligger utanför standard, (det var en hel del).

De blå cirklarna är LED-spottar av olika sorter. De blå kryssen är taklampsuttag som vi flyttat på. (Över matplatsen har vi lagt till ett). Där vi har spottar i taket, (i kök + duschrum), har vi tagit bort taklampsuttagen, (de är dock kvar på ritningen så länge).

Har lagt till ett antal 2-vägs uttag också. Bl a ett i hallen, ett i klädkammaren, ett i tvättstugan och 2 i köksön. Ett av dem i köksön är placerat i ett av skåpen mot matplatsen och det andra på sockeln mot matplatsen.

Dessutom har vi beställt ett nätverksskåp i klädkammaren. (Den kostar ~5000 kr, men det blir en investering för framtiden). Det är en knutpunkt för hela det fasta nätverket samt utrymme för nödvändiga apparater som krävs för internet, telefoni och digital-TV.

Vet redan nu att vi inte har med allt i el-/nätverks-budgeten...det blir till att nalla från trädgårdsbudgeten istället, (tur att vi har en sådan).

2 kommentarer:

  1. Jo elen var verkligen en stor utgift tycker jag. Allt kostade mer än vad vi hade budgeterat, men samtidigt är det ju angeläget att få in det från början.
    /Carin

    SvaraRadera
  2. Vad har Ni för watt på era LED spots i fönster/badrum/övrigt tak? och är Ni nöjda med dem, lyser de så starkt som Ni tänkt? Har Ni dimmer till alla?
    Vi ska med välja el nu och det känns som en djungel....

    SvaraRadera