fredag 16 april 2010

Kakel och Klinkers

Gårdagen bjöd inte bara på husresning. Vi hann även med ett besök på Beijer Bygg där vi träffade en säljare för att gå igenom vår kakel/klinkerbeställning. Innan mötet tog vi en sväng förbi Norrköpings plattsättning, där de har både Konradssons och Höganäs. Det resulterade i att vi slopade våra båda tidigare klinkers alternativ Fashion Coffe (från Svenka kakel?) och Oxide från Höganäs. Istället hittade vi en platta som uppfyllde både våra krav på dimensioner och utseende. Det blev "Meteor" från Konradssons. Den finns i både 15x15 cm samt 40x40cm. Och till samma pris för de båda dimensionerna (760kr/m2). De tidigare alternativen stöp på att de var alldeles för dyra i de mindre dimensionerna och då jag vill ha mindre plattor i tvättstugan för att fallet till brunnarna skall bli snyggt, så var vi tvugna att backa på den tidigare favoriten.

Nu blir det alltså Meteor 40x40cm i hallen, 15x15 cm i tvättstugan, 40x40 i både dusch (nere) samt bad (uppe) där vi även har 15x15 vid brunnarna. På väggarna blir det matta vita KAR 25x40cm i dusch (nere) samt blanka vita KAR 25x40cm i bad (uppe). Matta där nere för att mjuka upp ljuset från spottarna i taket och blanka där uppe för att fånga upp blänket från prismorna i kristalllamporna.

Den glasmosaik jag hittat tidigare till köket, såg jag häromdagen i verkligheten och det var inte alls samma upplevelse som på bild, så även där fick jag backa. Det gjorde inte så mycket, för den tidigare var dyyyr och den vi hittat istället gjorde att vi tillsammans med ovanstående hamnar nästan inom vår uppsatta budget kakel/klinkersbudget. Nu blir det istället en vit matt keramikmosaik från Konradssons, som heter Saik á 490 kr/m2.

Tyvärr inga bilder då vi glömde kameran hemma (suck). Får komplettera senare istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar