söndag 7 mars 2010

Variant Classic

Tyvärr hann vi inte med visningen av Eksjöhuset Kvadraten i Rambodal idag, men dagen bjöd på både en tur till Returpunkten och en sväng ut till Snövelstorp. Såå kul att få se en variant av "vårt" blivande hus på riktigt :-) Det visade sig att det skilde sig en del från vad vi valt. Dels var det "Classic" modellen av Variant, med spröjs och en annan ytterdörr än på "Modern", plus att det var spegelvänt mot hur vi kommer placera huset på vår tomt. Det är alltså grovingång på den högra gaveln av huset istället för den vänstra. Bjuder på en bild tagen från vägen utanför.

Variant Classic

Huset levererades i torsdags så det ser ju lovande ut när de hinner så här långt på 2 dagar.

4 kommentarer:

 1. Hej och tack för en läsvärd blogg. Följer den intensivt eftersom vi också bygger ett Variant "Classic" utanför Linköping, närmare bestämt i Vikingstad. Måste också tacka för idén med ryggåstak i allrummet på övervåningen, vi har gjort en tilläggsbeställning på detta tack vare er. Lycka till med bygget, vårt hus kommer på nu på torsdag. Mvh Adde

  SvaraRadera
 2. ÅH vad kul att höra. Spännande med husleverans. Då ligger ni några veckor före oss. Vi (Entreprenören) kommer nog igång med vårt grundarbetet denna vecka/nästa vecka, än är det några veckor kvar till huset kommer (v.15). Vi har suttit och klurat över elritningar mm i helgen så att vi är förberedda innan vi skall träffa elektrikern. Har ni funderat på några tillägg/förändringar av elen?

  SvaraRadera
 3. Ja, det kommer säkerligen bli en del tillägg avseende elen med spottar, nätverk/mediacentral, hembio, inbyggnadshögtalare etc. Har inte spikat ngt ännu och vill in i huset innan vi bestämmer definitivt - vilket är en genomgående känsla med det mesta. Det är jättesvårt att bestämma bara genom att kika på ritningar och bilder, håller ni inte med?

  SvaraRadera
 4. Jo visst är det svårt att förställa sig vissa bitar utan att ha varit i huset. Johan har ritat upp hela huset i 3D Google Sketchup vilket jag tycker har hjälpt oss en hel del för att få lite "rumskänsla", men just elen - uttag, spottar etc. tycker vi också är knepigt. Mycket är ju också en kostnadsfråga. Känns som det lätt springer iväg....

  SvaraRadera