måndag 4 januari 2010

Trasig bränslepump...

Idag har det varit en händelserik dag. Hade bokat barnvakt på förmiddagen till de två små trollen, så att Johan och jag skulle kunna komma iväg och titta på kakel/klinkers i lugn och ro. När barnvakten anlänt åkte vi först till ett stort byggvaruhus, men de hade ett väldigt blekt utbud, så vi fortsatte vidare till det andra stora tyska byggvaruhuset. Där kunde Johan inspektera de plattor jag tittade på häromdagen och jag lyckades nog få visst medhåll, (åtminstone på 2½ av alternativen). Sedan fortsatte vi till Kakeldax, men där hittade vi inget direkt heller, eller snarare Johan hittade ett och jag ett annat, så vi kvittade dem mot varandra.

Sedan skulle vi fortsätta till den fjärde butiken, men då ville inte bilen vara med längre utan bara stannade, mitt på hamnbron....Såååå typiskt..när man äntligen lyckas komma iväg själva, ja då vill inte bilhe...tet vara med..... Ett STORT TACK! till Killen i Volvon som stannade och erbjöd sig att bogsera bilen över bron och in på parkeringen vid "blå huset". (En bro är ju inte det optimala stället att få motorstopp på, det finns ju inga direkta "avställnings" alternativ). Och som tur i oturen ligger det en bilmeckarverkstad i blå huset. Vi fick omedelbar hjälp och det konstaterades att det var bränslepumpen som slutat fungera, (tydligen vanligt fel på vårt bilmärke). Svärfar var en ängel och kom och hämtade oss och bilen fick stanna hos verkstan.

Ja, sedan kunde man ju tro att så mycket mer kan ju inte hända på en dag, men 3 timmar senare ringde killen på verkstan och sa att nu var den fixad! :-) Hoppsan Kerstin, det gick undan, tänkte vi. Lite flyt i alla fall. Ja, gratis var det ju givetvis inte, men billigare än vi räknat med.

Efter att vi hämtat bilen, åkte tjejerna och jag och tittade på tapeter. Det gick faktiskt riktigt bra. Nu har jag lite mer koll på vad de själva tycker är fint. Stora tjejen blir glad om det glittrar och det får gärna vara något lila, guld eller silver. Lilla tjejen blir glad bara det är blått. Punkt slut.

Lite bilder på tapeter som jag skulle kunna tänka mig i sovrummet kommer här. Nina Campbell tapeter hela bunten. (Fick tyvärr bli lånade bilder från olika sajter på nätet, då min mobiltelefon vägrar föra över bilderna till datorn):

Nina Campbell - Peony Place (grå bakgrund med silver stjälkar och fjärilar i guld)

Nina Campbell - Sylvana (beige bakgrund och lila blommor,
färgåtergivningen stämmer inte riktigt överrens med verkligheten )


Men det slutar inte där. Efteråt blev jag övertalad av två små hungriga damer att stanna på det gyllene M:et för att utfodra dem. När jag precis kommit in ringer min mobil. Det är en dam från "Bygglovskontoret", hon undrar vilken färg på takpannor vi skall ha? "Svarta", svarar jag. Ja, då skall jag anteckna det som ett avsteg från detaljplan, (men ett godkänt sådant), sedan är ert bygglov klart! Nu är det bara de administrativa bitarna kvar, (tar drygt en vecka). JIIPPII, bygglovet klart!!! :-) Blev en riktigt bra dag det här ändå!! Och en hel uppsats, tack till de av er som orkat läsa klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar