fredag 8 januari 2010

Tapeter

Idag blev det en tur till Colorama för att kolla på tapeter. I det "Färg och tapetpaket 08" vi köper av Eksjöhus ingår bl a tapeter ur följande kollektioner:

ECO Nina Jobs
ECO Lotus
ECO Respect
ECO Artist (grön text?)
ECO Decorama (blå pärm)
Boråstapeter Borosan Easy Up
Boråstapeter Plain Stripes
DURO Enfärgad papptapet

Det skall gå att välja andra tapeter också, men då får man betala "mellanskillnaden" i priset mellan ovanstående och de andra.
Vi kommer troligtvis måla kök,vardagsrum (nere), allrum (uppe) och hallen uppe, i en beige nyans "10.Sparv". De övriga rummen blir enfärgade med en eller två fondväggar.
Denna funderade vi först på till hallen nere, men stora tjejen tyckte den var så fin, så den hamnar troligtvis på kortändarna i hennes rum istället.
ECO Artist - 5631 (Fjärilar i vitt och guld på beige bakgrund)

Lilla tjejen fastnade för denna idag. Den finns även med STOORA stjärnor och i ljusblått eller beige. Vi får se vad det blir i slutändan.

Boråstapeter - New Classic 2533

I hallen lutar vi nu åt en tapet från ECO Nina Jobs, en vit med smala smala ränder i guld. (Glömde tyvärr att fotografera den).

Idag har vi en helt underbar tapet i vardagsrummet som vi gärna vill ha någonstans i nya huset. Den heter "Praktmagnolia 670-03" och kommer från Duro's kollektion Atmosfär III. Kanske blir den en fondvägg uppe i allrummet där den kan klättra på fönsterväggen upp mot ryggåstaket?

Duro - AtmosfärIII - Praktmagnolia 670-03

3 kommentarer:

 1. Ni fick många fler tapeter att välja på än vad vi fick. Vi valde standard ändå i alla rum förutom vårt sovrum. Lycka till med valet!

  SvaraRadera
 2. Hej, Vi bygger ju också med Eksjöhus så vi har precis samma tapeter att välja på. Jag vet inte hur många gånger vi suttit och tittat i dessa kataloger, det är ju så svårt!:) kram annelie

  www.hoswestbergs.blogg.se

  SvaraRadera
 3. Ja, men vad svårt det är. Fast nu känns det som om vi "bara" har Johans och mitt sovrum och arbetsrummet kvar. Ev. målar vi bara arbetsrummet vitt så länge. Jag vill gärna hålla det så neutralt som möjligt då jag skall husera med min hobby där inne. (Och den är ganska så färgrik i sig - mer innlägg om den senare :-) ). Sovrummet får en eller två väggar tapet, resten målas.

  SvaraRadera