söndag 6 december 2009

Lerigt värre

I fredags åkte tjejerna och jag förbi tomten en sväng. Var nyfiken på hur det gått för vår granne till höger som skulle få husleverans i veckan. Jodå, huset (ett 1-planshus från Älvsbyhus) var nu på plats. Och regnet hade de sluppit, skönt för dem.

Dock kan man undra lite över hur det går till i byggsvängen, vi har nu en gigantisk jord/lerhög på halva vår tomt? Dessutom hade de även parkerat en "bygghusvagn" på densamma. Då jag precis pratade med vår kontaktperson på kommun i telefon (vi skulle boka tid för tillträdesmöte), så passade jag på att fråga om det var något hon visste om. Men nej, det var det inte. Och så skulle det inte gå till. Då dyker 2 st killar från byggfirman upp utanför huset, så jag hoppade ut ur bilen och frågade om det hade koll på att de ställt vagnen och öst jorden på "vår" tomt? De såg båda ganska så ställda ut och jag var tvungen att förklara var tomtgränsen gick. (Jag tror ju att de egentligen visste hur läget var, men ville spela "oskyldiga" och se hur långt det funkade). Så de frågade om det var ok om de "fixade" det på måndag? -Ja, det var inga problem, sa jag , bara de åtgärdade det. Vi får väl se hur/när de gör något. De hade inga som helst instruktioner från grannarna på var de vill ha "sin" jord/lerhög. Just nu är det ju ingen "ko på isen", men det kan ju inte byggfirma veta. Jag tycker nog att de borde ha kollat upp med kommun om det var ok, (ja jag vet att det inte är vår tomt fullt ut förren den är helt betald :-), men det är inte långt bort nu). Eller vad tycker ni?

4 kommentarer:

 1. Hej,
  Vi har haft precis samma problem med vår blivande granne. Där var problemet dock ännu känsligare då han är en "bygga-självare" och själv givit direktiven om var byggbod och lerhög skulle vara (tomtrören var utsatta när detta skedde). Grannen passade även på att fälla att träd på vår tomt (som tur var skulle vi fälla trädet då det stog i vägen för vårt garage).... väldigt bra början på grannsämjan. Skönt att höra att andra har samma problem med sina grannar.

  SvaraRadera
 2. Tur att det inte var ett träd ni ville ha kvar. Visst är det trist att behöva börja på det viset. I det här fallet tror jag inte att vår blivande granne har riktigt koll på "läget" och byggfirman har gjort på det lättaste sättet. De bygger 2 hus till på samma gata och de "dräller" grejer (och jordhögar) både här och där. Inte imponerande direkt... (får bara hoppas att vår egen entrepenör inte beter sig på samma sätt när det är dags för vårt hus).

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Ska bli roligt att följa ert husbygge! Jag tror det kommer bli kanonfint! Lycka till! Ni har en massa roligt framför er!
  Vi var i Åby idag och surrade runt, men kunde inte riktigt hitta de område ni ska bygga i (är inte så hemma i norrköping) =)

  Hälsningar
  Anna

  SvaraRadera
 4. Anna - Ja, det hoppas vi. Det känns som en lång resa just nu, men tiden går ju fort när man har roligt, eller hur? Mycket att hålla koll på,men det är ju en del av allt det roliga:-)

  Kanske är knepigt att hitta rätt korsning att svänga av i efter den första järnvägsbron om man inte är så hemma i Åby.

  :-)// Jennifer

  SvaraRadera