fredag 20 november 2009

Planlösning Variant Modern

Här kommer planlösningen för entrevåningen:

(Bild lånad från Eksjöhus hemsida)

En ganska rymlig hall (jämfört med den vi har idag). Vi kommer byta ut de släta vita HTH garderoberna (som ingår i standard) mot IKEAs PAX Bergsbo (i fullhöjd) som går i samma stil som luckorna i köket. I köket kommer vi lägga till två stycken 80-breda väggskåp i köksön ut mot matplatsen. Köket, som också kommer från HTH, har vita luckor som heter "kvadrat". Just nu är vi inne på bänkskivor i massiv ek och en diskho från Stala.

På kortväggen borta i vardagsrummet (med ryggåstak) har vi valt till en murspis, från Contura, som heter "Contura 690".

Trappan, upp till övervåningen, är inbyggd (för att skapa ett förråd under). Här frångår vi standardtrappan (som är helt i ek) och väljer istället vita sättsteg och vangstycken men med plansteg och ledstång i ek.

Övervåningen ser ut så här:

(Bild lånad från Eksjöhus hemsida)

Här blir det ryggåstak i allrummet med synliga takbalkar. I WCn väljer vi bort duschen och sätter dit ett badkar istället. Med två döttrar i familjen vill vi gärna ha ett dubbelhandfat istället för det enkla som ingår i standard. (Vi får se vad huvudkontoret säger om det).

2 kommentarer:

  1. Halloj! Det här huset kommer att bli kanonfint...så spännande. Synliga takbjälkar blir pricken över i tror jag.... //ToJo

    SvaraRadera
  2. Jomenvisst :-) Svårt att se vissa saker framför sig bara. Ev. får vi gå på visning hos en annan Eksjökund som har synliga takbjälkar på sin ovanvåning. Spännande värre ...

    SvaraRadera