lördag 7 november 2009

Första blogginlägget

Nu har resan börjat. De senaste månaderna har vi räknat fram och tillbaka, varit i kontakt med flera olika husleverantörer och även fått ett lånelöfte av banken. Så nu har vi tagit det första steget.

Efter att vi fick resultatet av den geotekniska undersökningen bestämde vi oss. I förra veckan skickade vi in det påskrivna kontraktet för en av tomterna på Humpegårdsområdet till kommun. Vår kontaktperson är på semester den här veckan (v.45) och meddelade, senast jag pratade med henne, att hon skickar inbetalningskortet på handpenningen när hon är tillbaka.

Passade även på att beställa en nybyggnadskarta hos stadsbyggnadskontoret. De hörde av sig nu i veckan, vi hade skrivit fel fastighetsbeteckningsnamn på blanketten, inga problem - lätt att rätta till per tel.. Fick beskedet att kartan är klar tidigast om tre veckor (i slutet av v.48) då det endast är en person som jobbar med kartorna och det hade rasat in beställningar den senaste tiden.

Svärfar var förbi tomten häromdagen och tog den här vackra höstbilden:

Nu ska vi "bara" bestämma oss för husleveratör. Några av de spelare som finns på plan är LB-hus, Vårgårdahus & Eksjöhus. Och ja - vi har en klar favorit, men det är några saker som skall falla på plats först. Ni får ge er till tåls...kanske blir det klart i veckan som kommer?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar