lördag 28 november 2009

HTH-besök

Vi lyckades få till ett HTH besök sent igår em. Farmor och farfar var två änglar och tog hand om barnen under tiden. Så i lugn och ro fick vi en dryg timme med en toppensäljare på HTH. Vi hade förberett oss en hel del så vi visste i princip vad vi ville ändra på från standard ritningen. Vi behåller dock standard luckorna (kvadrat vit) och handtag. Så här ser luckorna ut. (OBS! Bilden är bara ett exempel från HTH's katalog, så här kommer inte vårt kök vara utformat).


Det blir högre skåp med takanslutning över kyl och frys. Även högskåpet, med ugnen och micron, blir fullhöjd och takanslutning samt uppgraderades så det blir 2 utdragslådor nertill istället för skåp samt en sockellåda för plåtarna. Sedan byter vi ut de två 40-skåpen, (som är i varsin ände på den långa köksbänken), till ett med fullutdragslådor och det andra blir ett skåp med 2 invändiga fullutdrags-backar, (perfekt till alla el-pryttlar man inte använder dagligen).

Köksön kompletterar vi med 2 st 80-väggskåp (med pardörrar) på baksidan ut mot matplatsen. På insidan byter vi ut de två 80-bänkskåpen med fullutdragslådor till 2 st i 60 bredd istället samt ett 40-utdragsbart skafferi mellan dem.

Bänkskivan blir i massiv stavlimmad ek. Lyckades få till en lösning med 3 cm tjock skiva samt extra 3 cm framkantslist så att skivan ser ut att vara 6 cm tjock ut. Då får vi upp hela bänkskivan på 93 cms höjd - ska bli så skönt. Kanske slipper jag se Johan stå som ett S-och skära upp lök ;-) Och så skonar vi båda två våra ryggar . Diskhon blir en stor enkelho som heter Franke Atlantis (ALX 614-100). Jo just det, Johan blev tipsad av någon om att tvålpump kan man inte vara utan , så det fick bli en sådan också :-).På måndag skickar säljaren ner våra ändringar till Eksjöhus huvudkontor och sedan får vi köket omritat och förhoppningsvis även en prislapp på våra ändring som vi tycker är OK. Bara att hålla tummarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar